Terijaki
Rolky z vepřového masa a pórku
Ingredience
8
tenkých plátků vepřového masa (nejlépe krájet ze zmrzlé vepřové kýty na
strojku ? maso má mít tloušťku 2-3 mm), 8 pórků, čtvrt šálku rýžového
nebo bílého vína, 3 lžíce cukru, třetinu šálku sójové omáčky, 2 lžíce
oleje, 2 salátové okurky, ocet, sůl.
Příprava
Pórky
očistíme a z bílé části připravíme osm špalíčků. Každý z nich ovineme
plátkem vepřového masa a zajistíme párátkem nebo jehlou. Připravíme si
zálivku ze sójové omáčky, vína a cukru. Na rozehřátém oleji na pánvi
opečeme rolky ze všech stran. Odebereme olej a přidáme omáčku.
Přiklopíme pokličkou a ponecháme 2-3 minuty vařit. Okurky nakrájíme na
plátky, pokapeme octem a osolíme. Připravíme je na mísu, kam přidáme
rolky, které pokrájíme na menší špalíčky.
Přílohy
Podáváme s rýží.