Teppanjaki
grilované maso
500 g hovězího masa, nakrájeného na kostky
12 krevet
1 cibule, nakrájená na kolečka
2 zelené papriky, nakrájené na kostky
2 cukety, nakrájené na kolečka
12 žampiónů, nakrájených na polovinu
olej
sůl
pepř
Omáčka:
6 lžic sójové omáčky
6 lžic octa
1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
2 lžíce nastrouhaného křenu
3 lžíce opraženého sezamového semínka
Na
pánvi smícháme všechny přísady, maso potřeme olejem, přidáme na pánev a
opékáme doměkka. Mezitím si v misce smícháme všechny přísady na omáčku.
Hotové jídlo přeneseme na talíř, osolíme a opepříme a podáváme s
připravenou omáčkou, kterou podáváme zvlášť v malých miskách