Jakiniku donburi
Smažené vepřové maso s rýží (Jakiniku donburi)
Ingredience
150
g vepřové kýty, 4 stroužky česneku, 1 velká cibule, 1 jablko, 2 lžíce
sójové omáčky, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce oleje, zelenina na ozdobu,
sůl, olej na smažení.
Doba přípravy
Maso mírně
osolíme a nakrájíme na nudličky. Česnek a cibuli nadrobno nakrájíme a
smícháme s nudličkami masa. Do této směsi nastrouháme jablko, přidáme
sójovou omáčku, bílé víno, olej a necháme 10 minut odležet. Na
rozehřátém oleji smažíme směs doměkka. Podáváme na miskách, které do
poloviny naplníme rýží a na ni dáme porci masové směsi. Zdobíme
čerstvou zeleninou.
Přílohy
Podáváme s rýží.