Hakata muši
Mleté maso v zelných listech (Hakata muši)
Ingredience
500 g mletého masa (půl hovězího a půl vepřového), 500 g zelí, 2 lžíce mouky, sůl, 1 lžíce sójové omáčky, 3 vejce.
Omáčka: 2 hrnečky vývaru, 2 lžičky sójové omáčky, 1 lžička solamylu.
Doba přípravy
Zelí
uvaříme v celku a rozdělíme na listy. Mleté maso smísíme s moukou,
solí, sójovou omáčkou a třetinou našlehaných vajec. Do malé dortové
formy dáme nejprve vrstvu z jedné třetiny zelných listů. Tuto vrstvu
zalijeme polovinou zbylé vaječné směsi a přidáme vrstvu směsi masové,
na ni pět třetinu zelných listů a vrstvu masa. Zbylá vejce dáme na maso
a přikryjeme poslední vrstvou zelných listů. Vše mírně stlačíme,
přikryjeme alobalem a necháme 15 minut v páře nebo půl hodiny v mírné
troubě. Z vývaru, soli, sójové omáčky a solamylu připravíme omáčku a
povaříme do zhoustnutí. Maso v zelných listech nakrájíme na čtverečky.
Přílohy
Podáváme s omáčkou a s rýží.