Goyza
recept je určen pro 4 osob(y)
Ingredience:
300g mletého vepřového
250ml nastrouhaného čínského zelí
2 zelené šalotky, posekané
1 vejce
2 lžíce sójové omáčky
1/2 lžičky chili oleje
40 Goyza těstovinových kulatých placiček, nebo Gow gee °
2 lžíce oleje
250ml vody
Příprava:
V
míse smíchat prvních šest ingrediencí. Naplnit placičky jednou lžičkou
masové náplně. Okraje potřít prstem namočeným ve vodě. Přehnout v půli,
stisknout okraje a naskládat je na faldíky.
Rozehřát 1 lžíci
oleje v hlubší pánvi s poklicí. Poskládat Goyza blízko sebe v řadách a
smažit při střední teplotě po 2 min., až jsou dole zlatové.
Přilít
vodu, ihned přikrýt a dusit po 3min., až zprůhlednějí. Odkrýt a
pokračovat ve smažení, až jsou Goyza dole křupavé a maso je propečené.
Pokračovat s druhou polovinou.
Podávat se sójovou omáčkou v
miskách a kopečkem Wasabi °°. Každý si přimíchá Wasabi kolik chce do
sójové omáčky na namáčení Goyza.