Sanbai-zu
Sépie s okurkou v omáčce sanbai-zu
Ingredience
1 sépie, 1 salátová okurka, sůl, 2 listy zeleného nebo červeného zelí.
Zálivka: 2 lžičky octa, 1 lžička cukru.
Omáčka sanbai-zu: 7 lžiček octa, 2 lžičky vývaru, 2 lžičky cukru, 1 lžíce sójové omáčky
Doba přípravy
Sépii
očistíme, omyjeme a zbavíme kůže. Nakrájíme na malé kousky, které
povaříme v horké vodě. Okurku oloupeme, nakrájíme na tenoučké plátky a
namočíme do slané vody. Zelné listy pokrájíme na drobné proužky,
povaříme v troše vody a smísíme se zálivkou. Zeleninu a sépii
naaranžujeme do misek a zalijeme omáčkou sanbai-zu.